VGZ
In debat bij VGZ op 21 november
Zinnige Zorg: medicijn tegen een zorginfarct?

De zorg in Nederland is goed. Nederlanders zijn heel tevreden over de kwaliteit en de beschikbaarheid van zorg in ons land. Tegelijkertijd maken ze zich zorgen. Het tekort aan personeel in de zorg loopt op en de kosten blijven stijgen. Als we niets doen, is het de vraag of onze kinderen en kleinkinderen nog de zorg kunnen krijgen die nodig is. Wat kunnen we doen om een dreigend zorginfarct te voorkomen?

VGZ stimuleert en steunt initiatieven om de zorg duurzaam te verbeteren en ook in de toekomst beschikbaar en toegankelijk te houden. Wij werken daaraan via Zinnige Zorg: betere zorg voor de patiënt, gebaseerd op ideeën van zorgverleners. Het zorgt voor zorg die beter past bij wat patiënten echt belangrijk vinden, die zorgverleners aanspreekt op hun professionaliteit én die geleverd wordt met minder mensen en tegen lagere kosten.

Maar… hoe ziet de praktijk eruit?
Krijgen zorgverleners voldoende ruimte om zorg te leveren die echt passend is? En wat te doen als zorginstellingen géén verantwoordelijkheid lijken te nemen voor het beperken van de kostengroei? Met hoofdlijnakkoorden streeft de politiek ernaar om de zorg toekomstbestendig te maken, nieuwe medewerkers aan te trekken en de kostenontwikkeling te beheersen van de kostenontwikkeling. Hoe realistisch zijn die landelijke afspraken eigenlijk? Daarover gaat ‘In debat bij VGZ’:.

   
Wanneer: 21 november 2019
Tijd: 19.00 tot 20.30 uur (soep en broodjes vanaf 18.30 uur)
Locatie: Coöperatie VGZ, Nieuwe Stationsstraat 12, Arnhem

Debatteert u mee?
Met In debat bij VGZ geven we iedereen een podium die zich betrokken voelt bij de zorg in Nederland. Samen met patiënten, verzekerden, zorgverleners, deskundigen en beleidsmakers zoeken we naar oplossingen voor knelpunten in de zorg. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar uw mening of vragen.
Aanmelden kan via onderstaand formulier. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.
   

 
Het formulier kan niet langer ingevuld worden, omdat de datum van het evenement is verstreken.